Milyen ruhában induljak egy nordic walking edzésre?


…ami nem gátol a mozgásban és jól is érzed magad benne!

Részletesebben: a nordic walking intenzívebb mozgás mint a hagyományos gyaloglás vagy túrázás, ugyanakkor a futásnál kisebb intenzitású.

Ruházatod réteges legyen,

az alsó, nedvességelvezető réteg nagyon fontos, mert az elvezeti a bőröd felszínéről a keletkező izzadságot. Ezek technikai műszálból készülnek, bőrbarát anyagok. A pamut póló sajnos összegyűjti a nedvességet és odatapad a bőrödre, hamar elkezdhetsz fázni benne, ha megállsz.
A következő réteg az időjárásnak megfelelő középső, melegen tartó réteg (pl. polartec felső). Az esetek többségében ez elegendő a mozgáshoz.

nem a ruha a lényeg
Persze, szinte mindenféle ruhában lehet mozogni!

Alul futónadrág, vékony túranadrág, esetleg vékonyabb melegítő nadrág viselhető (illetve a amiben jól érzed magad!)

Szeles időben vékony széldzsekit, eső esetén esőkabátot viselhetsz.

Ezekről nem árt azonban tudni, hogy sajnos ezek a ruhadarabok (és főleg az olcsóbbak), nemcsak a kívülről befelé tartó nedvesedést gátolják, hanem az izzadság távozását is. Ezekben bizony csatakra le tudsz izzadni, majd meg is fázhatsz! Emiatt javasoljuk, hogy ezeket övre csatolva, nordic walkinghoz alkalmas övtáskában, hátizsákban hozd magaddal, és vedd fel, ha a szükség úgy hozza.

Könnyű, kényelmes viselet

Az igazán megfelelő sportruházatot mindenkinek magának kell megtalálnia, többféle variációt, többféle időjárásban kipróbálni, majd a sportruhatárat lassan átalakítani a tapasztalatok szerint.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük