• O2outdoor_pic_001.jpg
 • O2outdoor_pic_002.jpg
 • O2outdoor_pic_003.jpg
 • O2outdoor_pic_01.jpg
 • O2outdoor_pic_0111.jpg
 • O2outdoor_pic_02.jpg
 • O2outdoor_pic_03.jpg
 • o2outdoor_pic_031.jpg
 • O2outdoor_pic_033.jpg
 • O2outdoor_pic_034.jpg
 • O2outdoor_pic_035.jpg
 • O2outdoor_pic_036.jpg
 • O2outdoor_pic_037.jpg
 • O2outdoor_pic_04.jpg
 • O2outdoor_pic_041.jpg
 • O2outdoor_pic_042.jpg
 • O2outdoor_pic_043.jpg
 • O2outdoor_pic_044.jpg
 • O2outdoor_pic_045.jpg
 • O2outdoor_pic_046.jpg

Find more about Weather in Veszprém, HU

 • Kiemelt programjaink

   

  Családi 12-es Koloska körtúra:
  2018. november 11.,
  9.00–13.00 óráig


Vasárnapi 12 km-es Koloska-kör Hidegkútról

Mit lehet csinálni az egynapos hétvégén??? Túrázni, és kiengedni a 6 napos munkahét okozta feszültséget!
Tartsatok velünk vasárnap délelőtti vezetett családi túránkon, hozzátok a gyerekeket, akár a nagyszülőket is! A túra emelkedőket is tartalmaz (mivel nem az Alföldön élünk), jó erőbeosztással, nem rohanva, átlagos állóképességgel teljesíthető.
Figyelem! Ez NEM teljesítménytúra, hanem vezetett túra, sokszor összevárjuk a csapatot!
A terep többször kipróbáltan alkalmas arra is, hogy nordic walkingozva gyere, használd ki az emelkedőknél a sportszer adta szuper előnyöket!
Honnan-hová? 12 km-t gyaloglunk Hidegkútról, a Hosszú utca végén, a temető melletti parkolóból indulva. A Sárkány-lik kerül első nevezetességként utunkba, majd a Koloska-sziklákon készítheti el mindenki saját legszebb fotóját az őszi erdőről. Ezután a Koloska-völgyön felfelé haladva gyűjtünk lassan magasságot, majd a Recsek-hegyen emelkedő Noszlopy Gáspár kilátót célozzuk meg (Tudod, hogy miért nem a legmagasabb helyre épült? A felhagyott katonai bázis romjai adják a gyors választ!), végül visszaereszkedünk a faluba, kiindulási helyünkhöz.
A túra során két emelkedőt küzdünk le, az első lankásabb, ekkor másfél km alatt emelkedünk 100 métert, ezt folyamatos ereszkedés követi, a Koloska-völgyben elért mélypont után enyhén emelkedik majd a terep, ez folytatódik a kilátó felé haladva, végül kell majd egy nagyobb erőfeszítés a kilátó meghódításához, itt kicsit „agresszívebb”lesz az emelkedés, kb. 1 km alatt megyünk 100 m szintet. Többször jártunk már erre, sokféle állóképességű sporttárssal, mindenkinek sikerült felérnie!
Tervezett menetidő: 4 óra, …és még tiétek az egész délután! Jól hangzik?
Hívjátok a nagyit és hozzátok az unokát is!
Részvételi díj: felnőtt 800 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő
Mindenki saját felelősségre vehet részt, a gyerekekre elsősorban saját szüleik vagy nagyszüleik vigyáznak!


Tihanyi családos gyalogtúra

A négynapos hétvége zárónapján, 2018. október 23-án túrázni hívunk Benneteket a Tihanyi-félszigetre.
A gejzírkúpok, a Csúcs-hegy, a Nyereg-hegy, a kilátó, az Apáti-hegy sziklái, a Belső-tó lesz az útvonal.
Szívesen látunk mindenkit, aki már/még tud 10 km-t saját lábán megtenni kb. 5 óra alatt, ugyanis ennyi a táv és ennyi időt szánunk rá. Lesznek benne kaptatók, amik átlagos állóképességgel is leküzdhetőek. Gyerekek 14 éves kor alatt szülői kísérettel csatlakozhatnak!
Találkozó: 9:30-ig a Belső-tó melletti parkolóban a Major utcában (gémeskút!)
Táv: 10 km
Visszaérkezés: terv szerint 15:00
Részvételi díj: felnőtteknek 800 Ft/fő, gyerekeknek 400 Ft/fő

Figyelem, ez nem teljesítéménytúra! Lesznek gyerekek, idősebbek, az ősz színeit hosszabban csodálni vágyók, és bizony türelmesen megvárunk mindenkit.
További infó: 20 9106 522


Családi 14-es körtúra Tésről a Római-fürdőhöz

2018. november 2-án, pénteken a Római-fürdőt érintő 14 km-es családi körtúrára hívunk. A terep nordic walkingozva és botok nélkül is remekül teljesíthető.
A részvétel feltétele, hogy a jelentkező legyen képes 14 km-t még vagy már gyalogolni. 5 évestől 100 évesig várjuk a résztvevőket!

Időpont: 2018. november 2., péntek 9.30–16 óráig

Táv: 14 km

Találkozó: Tés, Bakony utca 51. sz. ház mellett, az Erdei büfé és italozó után, ahol K jelzés lekanyarodik az erdő felé (47°15'56.4"N 18°02'40.2"E)

Útvonalterv: Tés–K–K∆–Széchenyi Zsigmond kilátó–K–Jásd–Szentkút és Kálvária–K–gázló a Gaja-patakon (fatörzseken átkelés)–K–Római-fürdő–K+–K□ (hosszú emelkedő, nordikosok előnyben)–Tés (átgyaloglás a falun az indulóponthoz.

A táv utolsó része kb. 2 km a faluban a járdán gyalogolva.

A túrát gyerekek is teljesíthetik felnőtt kísérővel, mi egy 5 és egy 10 éves fiúval jövünk!
A terepet bátran ajánljuk nordic walking bottal gyaloglásra is. Ha eddig még nem próbáltad, akkor lehet, hogy kedvet kapsz a társaktól, ha látod, hogy mennyire könnyedén mozognak bottal! Utána gyere hozzánk, megtanítunk szakszerűen használni!

Részvételi díj: 800 Ft/fő, 14 év alatt 400 Ft/fő

Előzetes jelentkezés: 20 9106 522 vagy info[kukac]o2outdoor.hu

Kedvcsináló fotók korábbi túráinkról (ez a túra az ősz színeiről szokott szólni):


Őrtorony-mustra

2016. november 20-án, vasárnap 9.30-tól gyalogtúrára hívunk a Tihanyi-félszigetre. Célunk ezúttal a nemrégiben átadott, az Apáti-hegyen épült Őrtorony kilátó felkeresése és a kilátás tesztelése lesz.

Szokás szerint most sem a legrövidebb úton megyünk, mert gyalogolni nagyon jó!

Időpont: 2016. november 20., vasárnap 9:30

Találkozó, parkolás, érkezés: Tihany, Major utcai parkoló a Belső-tó partján

Táv: 11,3 km, gyerekek is tudják teljesíteni, célunk ezúttal az új Apáti-hegyi kilátó felkeresése (és egy nem szokott irányú félsziget-kerülés)

Tervezett menetidő: kb. 4 óra (kicsit késeibb ebéd…)

Útvonalterv: parkolóhelyünkről a település főutcáján hagyjuk el a házakat, S+-et, majd Z▲-et követve, balra kanyarodunk a település határában, majd a Szélmarta-sziklák nyújtotta kilátóhelyekről a Külső-tó tárul elénk, innen már latható lesz fő céunk, az Őrtorony-kilátó. A sziklákat lefelé elhagyva tovább halasunk a Z▲-ön, célunk az Apáti-hegy, ahol az új kilátót fedezzük fel, melyről szinte a teljes félsziget belátható. Itt hosszabban időzünk (hozzatok szélvédő ruhát, hogy a huzat ne zavarja a nézelődést), majd a S-n a Nyereg-hegy és a Csúcs-hegy felé vesszük utunkat. Ezeket mi eddig valamiért mindig a Szarkádi-erdő felől közelítettük meg, most kiderül, hogy könnyebb-e lefelé haladni ezeken a szakaszokon? DK felé haladunk a S-n a félsziget nyugati oldalán, alattunk a hullámzó Balatonnal. A S+-on bal haladva gejzírkúpok (Somos-kúp, Tölgyes-kúp, Aranyház-gejzírkúp, Hármashegyi-kúp) mellett haladva (felmászva) érünk vissza a Belső-tó partjára, majd kis idő múlva kiindulási helyünkre, a parkolóba.

Részvételi díj: ezúttal térítésmentes, gyerekek csak felnőtt kísérővel jöhetnek, 1 kísérő max. 3 gyerekkel!

Túravezető: Kőműves Tamás

Előzetes jelentkezés: 20 9106 522, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Hírlevél

Copyright © Mozdulat és képzelet Kft. 2014. All Rights Reserved.