• O2outdoor_pic_001.jpg
 • O2outdoor_pic_002.jpg
 • O2outdoor_pic_003.jpg
 • O2outdoor_pic_01.jpg
 • O2outdoor_pic_0111.jpg
 • O2outdoor_pic_02.jpg
 • O2outdoor_pic_03.jpg
 • o2outdoor_pic_031.jpg
 • O2outdoor_pic_033.jpg
 • O2outdoor_pic_034.jpg
 • O2outdoor_pic_035.jpg
 • O2outdoor_pic_036.jpg
 • O2outdoor_pic_037.jpg
 • O2outdoor_pic_04.jpg
 • O2outdoor_pic_041.jpg
 • O2outdoor_pic_042.jpg
 • O2outdoor_pic_043.jpg
 • O2outdoor_pic_044.jpg
 • O2outdoor_pic_045.jpg
 • O2outdoor_pic_046.jpg

Find more about Weather in Veszprém, HU

 • Kiemelt programjaink

   

  Nordic walking szeminárium

  2018. szeptember 22.,
  14–17 óráig


Őrtorony-mustra

2016. november 20-án, vasárnap 9.30-tól gyalogtúrára hívunk a Tihanyi-félszigetre. Célunk ezúttal a nemrégiben átadott, az Apáti-hegyen épült Őrtorony kilátó felkeresése és a kilátás tesztelése lesz.

Szokás szerint most sem a legrövidebb úton megyünk, mert gyalogolni nagyon jó!

Időpont: 2016. november 20., vasárnap 9:30

Találkozó, parkolás, érkezés: Tihany, Major utcai parkoló a Belső-tó partján

Táv: 11,3 km, gyerekek is tudják teljesíteni, célunk ezúttal az új Apáti-hegyi kilátó felkeresése (és egy nem szokott irányú félsziget-kerülés)

Tervezett menetidő: kb. 4 óra (kicsit késeibb ebéd…)

Útvonalterv: parkolóhelyünkről a település főutcáján hagyjuk el a házakat, S+-et, majd Z▲-et követve, balra kanyarodunk a település határában, majd a Szélmarta-sziklák nyújtotta kilátóhelyekről a Külső-tó tárul elénk, innen már latható lesz fő céunk, az Őrtorony-kilátó. A sziklákat lefelé elhagyva tovább halasunk a Z▲-ön, célunk az Apáti-hegy, ahol az új kilátót fedezzük fel, melyről szinte a teljes félsziget belátható. Itt hosszabban időzünk (hozzatok szélvédő ruhát, hogy a huzat ne zavarja a nézelődést), majd a S-n a Nyereg-hegy és a Csúcs-hegy felé vesszük utunkat. Ezeket mi eddig valamiért mindig a Szarkádi-erdő felől közelítettük meg, most kiderül, hogy könnyebb-e lefelé haladni ezeken a szakaszokon? DK felé haladunk a S-n a félsziget nyugati oldalán, alattunk a hullámzó Balatonnal. A S+-on bal haladva gejzírkúpok (Somos-kúp, Tölgyes-kúp, Aranyház-gejzírkúp, Hármashegyi-kúp) mellett haladva (felmászva) érünk vissza a Belső-tó partjára, majd kis idő múlva kiindulási helyünkre, a parkolóba.

Részvételi díj: ezúttal térítésmentes, gyerekek csak felnőtt kísérővel jöhetnek, 1 kísérő max. 3 gyerekkel!

Túravezető: Kőműves Tamás

Előzetes jelentkezés: 20 9106 522, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Prédikálószék 19-es

Ez a túra több, mint tíz éve fent van a repertoárunkban, többször jártunk erre, most az október 22-én átadott, a Prédikálószéken emelt kilátó felkeresése a célunk. Persze, szokásunkhoz híven, nem a legrövidebb úton közelítjük meg. :)

Térkép, parkolóhely, valamint kedvcsináló fotók korábbi túráinkról:

Időpont: 2016. október 31., 9 óra

Óraállítás után leszünk, napkelte 6:25-kor, napnyugta 16:29-kor lesz, emiatt igyekeznünk kell, hogy a Vadálló-kövekhez időben érjünk és biztonságosan le tudjunk ereszkedni, emiatt a 9 órai indulás!

Időben kell indulni Veszprémből, mert pl. Székesfehérvár–Csákvár–Bicske–Esztergomon keresztül 2,5 óra az út, persze autópályán rövidebb és gyorsabb, akkor fél órával hamarabb odaérünk.

Találkozópont: Dömös, Községháza melletti parkoló
Táv: 19 km

Útvonalterv:
Dömösről indulunk, ide érkezünk. A Szentfa-kápolna érintésével a Rám-szakadékon megyünk fel, majd Dobogókő felé haladunk, ahol rövidke ebédszünetet tartunk. Ezután fő célunk, a Prédikálószék felé indulunk, ahol felkeressük a vadonatúj kilátót, majd a lenyugvó nap fényében úszó Vadálló-kövek mellett ereszkedünk vissza a kápolnához, ahonnan már csak a faluba kell visszatérnünk.

Részvételi díj: 1500 Ft/fő, 14 éven aluliak csak felnőtt kísérővel jöhetnek, kedvezményesen, 750 Ft/fő, egy kísérő 2 gyereket kísérhet!
Előzetes jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20 9106 522


Németbánya 21-es barangolás

Rövid ez a hétvége a szombati munkanap miatt. Mit lehet ilyenkor csinálni? Kimenni az őszi erdőbe vasárnapi hátizsákos ebédre! :) Családostul!

Indulás, érkezés, parkolás: Németbánya faluközpont
Időpont: 2016. október 16., vasárnap 9 óra
Tervezett menetidő: 7 óra, miután ez nem teljesítménytúra!
Útvonalterv: Németbánya–P+–Szállás-tető
–Savanyó Jóska rejteke (Pénz-lik)–P (régi vasút vonala)–Po–Király-kút–Po–P+–Vaskapu-sziklák–Vörös-kő (felhagyott bauxit fejtés–Hideg-völgy–Kéktúrázzunk vissza a faluba!–Németbánya

Részvételi díj: 1000 Ft/fő
14 éven aluli gyerekek díjmentesen jöhetnek, viszont csak kísérővel!

Előzetes jeletkezés: 20 9106 522, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Pénzesgyőr 18,5 km gyalogtúra

A hosszú hétvégén, 2016. március 14-én, hétfőn bakonyi gyalogtúrára hívunk.

Útvonalterv: Pénzesgyőr–Kerteskői-szurdok–Oltár-kő–Bakonybél, Szent-kút (6,5 km, tízórai szünet)–Fehér-kő-árok–Augusztin-tanya (6 km, ebédszünet)–magasles az erdő-mező szélén–Pénzesgyőr.
A táv 18,5 km, átlagos állóképességgel, akár gyerekek (csak felnőtt kísérővel jöhetnek) által is teljesíthető. Első szakaszán a szurdokban patakátkelések lesznek, célszerű a vizet viselő lábbeli. A Judit-forrás szurdokba csorgó vízere mellett felkapaszkodunk az Oltár-kőhöz, majd a szurdokba visszaereszkedve Bakonybél határát vesszük célba. A Szent-kútnál tartjuk első nagyobb pihenőnket. Kicsit komolyabb állóképességet a Kő-árok–Augusztin-tanya 6 km-es szakasza igényel, emelkedik végig, de senki nem várja tőled, hogy felfuss, okos erőbeosztással könnyen feljuthatsz! Érdemes váltás (alsó, 1. réteg) öltözetet hozni, hogy felérve, a tanyánál átöltözhess, ha nagyon megizzadtál!
Az utolsó szakasz bakonyi réten kellemesen ereszkedve közelít vissza a faluba.
Indulás: 9 óra, Pénzesgyőr, faluközpont
Tervezett menetidő: 6-7 óra
Részvételi díj, ami a helyszínen fizetendő: 1000 Ft/fő; ha a család két felnőtt (14 éven felüli) tagja jön: 1000 Ft/2 felnőtt; 14 éven aluli, kísérővel érkező gyerekek hagyományosan ingyen jöhetnek, 1 felnőtt kísérő max. 3 gyereket kísérhet!
(Az esemény fotója a szurdokban készült néhány éve.)
Egy korábbi, némileg más útvonalú túraleírásunk ide kattintva olvasható.

Előzetes jelentkezést kérünk: +36 20 9106 522, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Hírlevél

Copyright © Mozdulat és képzelet Kft. 2014. All Rights Reserved.