Spinal nordic walking edzések


spinal nordic walking

A spinal nordic walking (spinal nw, SNW) foglalkozás szombatonként reggel 8.15-től 9.45-ig látogatható a Gulya-dombon, reményeink szerint így könnyebben be tudjátok illeszteni a hétvégi programok közé.
A spinal nordic walking ötvözi a preventív gerinctréning és a nordic walking gyakorlatait, azok jótékony hatásait.

Célja a gerinc egészségének megőrzése, ehhez a helyes testtartás tudatosítása, és a test képessé tétele ezen testtartás felvételére és megtartására.

Ezért az edzések során kiemelt figyelmet fordítunk a gerinc szempontjából fontos ízületek kimozgatására, az izmok funkciójuk szerinti erősítésére illetve nyújtására. Mindezt nordic walking technikával gyalogolva és „botos” gyakorlatokkal tesszük erdei környezetben. Saját felszerelés hiányában kölcsönzünk is nordic walking botokat, de ha komolyak a szándékaid, a kiváló minőségű svájci KV+ márkájú botokat meg is rendelheted/vásárolhatod nálunk!

Életkortól függetlenül szinte mindenkinek ajánljuk ezt a foglalkozást, hiszen a stresszes életvitel, a helytelen (kényszer)tartással végzett ülőmunka, tanulás, gépjárművezetés, különféle rosszul kivitelezett emelések, hajolgatások, kerti- és háztartási munkák stb. mind-mind a gerincünk egészségét romboló hatásokként vannak jelen életünkben.

A sok-sok pozitívum ellenére mégis kinek nem ajánljuk a spinal nordic walking foglalkozásokat?

Már kialakult gerincbetegség esetén (pl. akut gerincsérv) orvoshoz, illetve gyógytornászhoz kell fordulni!

A gerincbetegség gyógyulása utáni rehabilitáció részeként ismét ajánlható a spinal nw az orvos illetve gyógytornász tanácsára.

A spinal nw edzésen való részvétel feltétele, hogy a jelentkező legyen képes fél-egy órányi folyamatos gyaloglásra nordic walking lépéstechnikák alkalmazásával, melyek elsajátíthatóak nordic walking szemináriumainkon.
A foglalkozásokat Török Ágnes testnevelő, atlétika edző, preventív gerinctréner vezeti.
Előzetes jelentkezés szükséges: info kukac o2outdoor.hu, 30 482 0243, 20 9106 522, www.facebook.com/o2outdoor


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük