Életmódváltó szabadidősport


Ne maradj le róla: a tavaszi akcióban most ajándék edzésalkalommal!

Te is gondolkoztál már azon, hogyan találhatod meg a számodra ideális testmozgást?
Amit életviteled részévé tudsz tenni és az orvosod is elégedetten bólogat a laboreredményeidet vizsgálva?

Rád is igaz ebből akár csak egy is?

► te is szeretsz mozogni?
► szívesen töltöd idődet a szabadban?
► egyedül nincs kedved elindulni mozogni?
► szívesen csatlakoznál hasonló aktivitást kedvelők csapatához?
► kipróbáltál sokféle sportot, de eddig egyik se ragadott meg úgy igazán?
► ha teheted, akkor két buszmegálló közötti néhány száz métert gyalog teszel meg?
► szeretnél olyan mozgást, ami most és majd idősebb korodban is alaposan átmozgat?
► az orvosod folyton felhívja a figyelmedet a rendszeres testmozgásra, mert az egészséged fenntartása érdekében szükséged lenne rá?
► sokat ülsz? napi 6?, vagy 8? vagy akár 12 órát???
► az évek során felszedtél néhány kilót? és a diéta önmagában nem segített szabadulni a plusztól?
► a mozgásban nem feltétlenül a teljesítményt és a kihívásokat keresed?
► korábban sportos életet éltél, de sérülés miatt abbahagytad, helyette új mozgásfajtát még nem találtál?
► elvarázsolnak az évszakokkal változó természeti környezet csodái?

Nordic walking reggeli fényben
A fotó szerda reggeli rendszeres nordic walking foglalkozásunkon készült a veszprémi Gulya-dombon. Ők már meghozták életük egyik legfontosabb döntését!

Ha csak egyik pont is igaz rád a fentiek közül, akkor jó helyen jársz! Van megoldás a problémádra!

Hogyan tudok Neked is segíteni?

2008-ban több évtizedes igencsak mozgásszegény, „ülőmunkás”, ráadásul intenzív dohányos múlttal komoly elhatározással elkezdtem átalakítani életvitelemet. Sok-sok év kihagyás után újra elkezdtem túrázni, majd hamarosan, 2009-ben a Természetbarát Szövetség által szervezett tanfolyamon bronzjelvényes túravezetői vizsgát tettem gyalogos szakágban. Túrázni munka mellett azonban csak hétvégente és más munkaszüneti napokon tudtam menni, viszont mindenképpen szerettem volna megfelelő aktivitást a hétköznapokra is. A több évtizedes ülés és dohányzás miatt nekem a futás akkor nem volt örömteli aktivitás, az irodai számítógépes munka után pedig egyáltalán nem vágytam edzőterembe.

A megoldást keresve botlottam bele egy addig általam nem ismert, nagy múlttal még nem rendelkező sportba. Szabadban végezhető, alaposan átmozgató, ugyanakkor az aktuális állóképességemen is űzhető aktivitás: nordic walking! Ez kellett nekem! Beiratkoztam egy induló tanfolyamra.

Kőműves Tamás nordic walking oktató
Kőműves Tamás vagyok, nordic walking edző, túravezető, manuális terapeuta, funkcionális fascia tréner és vállalkozó.

És szerelem lett első kipróbálásra!!!

nordic walking edzés

A képzés után szorgalmasan gyakoroltam, visszanyertem állóképességem nagy részét, majd nem sokkal később, több, mint 20 év után végre leszoktam a dohányzásról egy zseniálisan egyszerű módszer segítségével. Nemrég betöltöttem az ötvenet, de elmondhatom, hogy talán gimnazistaként voltam ennyire jó fizikai állapotban, mint most. Persze, nem leszek többet húsz éves, de a rendszeres mozgás révén kevésbé érzem a múló évek hatását.
A történet a mozgásforma megtalálása után begyorsul: a következő évben, 2010 őszén elvégeztem a VDNOWAS (Német Nordic Walking Iskolák Szövetsége) magyarországi képzőintézetében az edzői tanfolyamot, majd 2011 tavaszán megtartottam első nordic walking tanfolyamomat Veszprémben. A tanultak gyakorlására elkezdtem edzéseket is szervezni. Ezek főként a veszprémi Gulya-dombon zajlanak, most már heti 4 alkalommal vezetem-tanítom a csapatomat az erdei ösvényeken gyalogolva! Rendszeresen szervezek és vezetek gyalogtúrákat is, melyek nordic walking technikával is jól járhatók.

szombat-reggeli-tucat
Életvidám nordikosok. Ők már mozgásgyógyszert szednek!

Egy alapvető életviteli elv erősen kikristályosodott az évek során: minden életkorban kell olyan mozgásgyógyszer, örömteli mozgás, aminek segítségével jól érezzük magunkat a bőrünkben, ugyanakkor érdemes olyant választani, amiből soha nem öregszünk ki!
A nordic walking alapszeminárium képzésemen pontosan megtanítom neked, hogy milyen lépésekkel tudod te is hasonlóan életed részévé tenni a rendszeres fizikai aktivitást, anélkül, hogy a határaidat egészségromboló módon feszegetni kezdenéd. Nézd meg a részleteket! ▼▼▼▼▼

Hidegebb téli reggeleken a napfürdő is része foglalkozásainknak

A nordic walking alapszeminárium képzésemen pontosan megtanítom neked, hogy milyen lépésekkel tudod te is hasonlóan életed részévé tenni a rendszeres fizikai aktivitást, anélkül, hogy a határaidat egészségromboló módon feszegetni kezdenéd. Nézd meg a részleteket! ▼▼▼▼▼

Létezik megoldás!

Első nordic walking mozdulatok

A jó hírem számodra, hogy létezik megtanulható és akár napi rendszerességgel könnyen alkalmazható módszer arra, hogyan változtass mozgásszegény életviteleden, hogy ezáltal egy örömteli, magasabb szintű életminőségben élvezhesd az életet!!!
Egy módszer, ami számodra is elérhető! És még csak olyat sem kell csinálnod érte, amivel nem érzed jól magad. Vagy amivel veszélyezteted testi épségedet.
Foglalkozhatsz azzal, amit igazán szeretsz, a természetjárással, a szabad levegőn végzett aktivitással! És cserébe végre igazán jól fogod érezni magad a bőrödben!

A kérdés már csak az, hogy hogyan…

Így segítek neked

A nordic walking szemináriumon megtanítom neked, hogyan kezdj el gyakorolni egy igazi, 21. századi mozgásformát.
Nem egy hosszú előadáson taglalom majd az előnyeit, nem keltek benned átlag embernek elérhetetlen célokat. Helyette a lényeggel foglalkozunk: a mozdulatokat tanuljuk meg lépésről lépésre.

nordic walking karmunka gyakorlása

Az egyszerű járástól kezdjük, majd a sportszerek használatával végzett szinte minden izomcsoportodat megmozgató gyönyörű, szépen koordinált sportmozgásig jutunk el.

Mit tanulsz meg a képzésen?

 

A célom az, hogy megmutassam neked azokat az alapokat, amik valóban hozzájárulnak ahhoz, hogy az én életmódváltásom sikeres lett. Sikeres, mert remek a fizikai állapotom, és sikeres, mert koromnál jóval fiatalabbnak érzem magam. És talán a legfontosabb: kortalan aktivitási lehetőséget találtam!
Megmutatom neked, hogy mi az alapvető titka annak, hogy ez a mozgásforma egyáltalán hatékony szabadidősport lehessen!

Lássuk a részleteket!

A nordic walking eszközös sport, egy pár nordic walking bot szükséges a gyakorlásához. Megmutatom neked, hogy miben különböznek ezek a sportszerek a túrabotoktól, amikkel sokan sajnos összekeverik. Testalakatunk, testmagasságunk, mozgáskészségünk egyedi. A hatékony sportmozgáshoz ennek megfelelő méretű és anyagú sportszerekre van szükséged. Megtanítom Neked, hogyan válassz és vásárolj magadnak megfelelő botokat a sportoláshoz! A képzésen biztosítom számodra a tanuláshoz a nordic walking botokat, nem kell előre vásárolnod semmit!
Mire valók a pántok, amikkel a kezedhez kapcsolod a botokat? Miért nem lehet ezek használata nélkül űzni ezt a sportot? Minden kérdésre választ fogsz kapni!

Gyalogolni mindenki tud! Gyalogolni te is tudsz???

Bármilyen furcsa, de járni tanulunk a tanfolyam elején! Ezeket vizsgáljuk: mekkorát lépsz, a talpad melyik részen fogsz talajt, hajlik-e a térded? Kell-e rugózni járás közben, miért jó, ha képes finoman hajlania a térded talajfogáskor? Mi változik, ha gyorsabban jársz, vagy nagyobbakat lépsz?

Mit és hogyan csinálj a kezeddel járás közben? Ez kulcsfontosságú lesz a későbbiekben, emiatt a karod tartásával, mozdításával, annak a lábaidhoz hangolt mozgásával igen sokat dolgozunk.

Miért fontos menetirányban kicsit előre dőlni nordic walkingozás közben? Orra bukás nélkül fogod tudni a tanfolyam végére!

Ha megfigyelted, eddig szó nem esett róla, hogy nordic walking bot lenne a kezedben. Úgy hiszem, jobb, ha tartjuk a fokozatosság elvét a tanulás során: lépésről lépésre építjük fel a mozdulatokat!

Mindennapos, kényelmes életvitelünk során alig használjuk ki karjaink anatómiájából adódó mozgáslehetőségeinket. Javarészt magunk előtt tartjuk őket, így végezzük napi tevékenységeinket. Ezek jelentősen beszűkült mozgástartományt eredményeznek, majd sokszor fájdalmas vállakat eredményeznek. A nordic walking tanulása során újra felfedezzük karjaink előre és hátra irányuló mozgáslehetőségeit.

Amint kézbe vesszük a sportszereinket, új kihívás elé állítjuk idegrendszerünket: járni fogsz, a karjaidat is mozgatva, ráadásul a pánton keresztül egy botot is kell koordináltan használni! És itt jön a lényeg!!!

Mire használjuk a botokat?

Elmagyarázom, sokféle módon megmutatom neked, hogyan használd sportszereidet arra, hogy a járásodat hatékonyabbá alakítsd át! Gondolj csak bele, eddig csak lábbal jártál, most már a karjaid munkáját is használni fogod! Ha nem megy elsőre, akkor együtt kitaláljuk, hogy mit módosíts mozdulatodon, hogy a karjaidat is be tudd vonni a mozgásba.

Megtanítom, hogyan lendítsd a botjaidat, hogyan készítsd elő őket a leszúráshoz? Miért fontos a botjaidnak a hossza, azok leszúráskori talajhoz viszonyított szöge? Hogyan tudod segíteni a botokkal az előre haladásodat? Miért tud segíteni az alsó végtagjaid fájdalma ellenére a gyaloglásban a bothasználat?

Hogyan lehetséges a leszúrt botok felett áthaladni? És egyáltalán miért nem elég csak magunk elé böködni a botokat??? Ugye te is szeretnéd minél több izmodat átmozgatni sporttevékenység közben? Feltárom neked a nordic walking legnagyobb előnyét más járó-futó mozgásokhoz képest!

Ugye figyeled, ez egy elég összetett, sok tényezőre figyelős sportmozgás! Lassan haladunk, sokszor ismétlünk, amit kell javítunk.

Türelmesen segítem a tanulásodat, együtt dolgozunk!

A nordic walking gyakorlása közben egy pár botot használunk. Mindkét oldalunk ugyanazt a mozgást végzi, csak épp a mozgásciklus más fázisában. Az alaplépés technikája feltételezik a lábak és a karok egymással harmonikus együtt mozgását. Ennek kialakulása már csecsemőkorban elindul, ezt a mozgást keresztmozgásnak hívjuk, melynek során az ellenoldali kar és láb mozdul egyszerre. Egy lépéshez pontosan egy karlendítés kapcsolódik!
Innen is jön a lépéstechnika neve, melynek megtanulása a tanfolyam egyik fő célja: keresztlépés, vagy diagonál lépés. Említeni fogom alaplépés néven is, mert ez az alfája ennek a sportmozgásnak.
A nordic walking űzését természetes környezetben javaslom. A terepen való eredményes mozgáshoz az alaplépésen túl további lépéstechnikra is szükséged lesz, ezek közül kétfélét tanítok meg neked, az 1-2 és az 1-3 lépéstechnikát.

Ismersz, és tudod nagyon jól, hogy nekem mindenem az örömteli és hatékony sportmozgás, ami az én olvasatomban kortalan aktivitás, és ezt szeretném most közelebb hozni számodra is, aktív nordic walking gyakorlóként. Megtanítom, hogy hogyan használd valóban hatékonyan az izmaid mintegy 90%-t (!!!), hogy tetőtől talpig meg tudd mozgatni magad egy napi rutinodba épített edzés során. Elmondom azt is, hogy mire figyelj, hogy ne silányodjon mozgásod botsétáltatássa! Hogyan gondolkodj helyesen a mozgás terjedelme, intenzitása, hatékonysága kérdéskörben?
Lehet, hogy te még nem találkoztál vele, de egyre többen űzik ezt a szuper sportot Magyarországon is, ma már nem mehetsz el mellette kipróbálás nélkül!

Extrák

► A tanuláshoz a profi svájci nordic walking botokat térítésmentesen biztosítom, nem kell saját bot a tanuláshoz!
► Nordic walking kisokost adok neked ajándékba, melyben összefoglaltuk a legfontosabb kulcsgondolatokat (fotókkal).
► Nem esett szó eddig a folytatás lehetőségéről: heti 4 nordic walking edzést tartunk Veszprémben, változatos időpontokban. Ajándékba adunk egy ingyenes edzéslehetőséget, ahol kipróbálhatod a tanultakat erdei ösvényeken!

Kinek nem ajánlom ezt a képzést, mert nem fogja örömét lelni benne?

► annak, aki nem szereti társaságban felvállalni, hogy valami nem megy elsőre…
► annak, aki sajnálja rá a 3 (+1) órányi időt…
► annak, aki reménytelenül és azonnal több tíz kilónyi túlsúlytól szabadulna meg kizárólag mozgással…
► annak, aki nem szereti a szabadtéri aktivitásokat (napfény, rovarok, fű stb.)…
► annak, aki nem szereti, ha felhívják a figyelmét rá, hogy mit javítson a mozdulataiban, hogy jobban végezhesse…
► annak, aki nem bír 2-3 órát állva és járva, néha ülve megpihenve mozogni…
► annak, aki kizárólag a teljesítményt, a kihívást tartja valamire, minden más aktivitást nem sokra értékel…

Pénzvisszafizetési garancia:

Ha úgy érzed, hogy nem kaptál a tanfolyam során kellő instrukciókat a mozgás megtanulásához, vagy nem sikerült elmagyaráznom, hogy mit és miért csinálunk úgy, hogy a legnagyobb hatékonysággal mozoghass, akkor jelezd a tanfolyam végén, és visszafizetem a részvételi díjadat!

Tanítványok mondták a tanfolyamról:

„Mindig vágytam arra hogy sportolhassak… ez valahogy kimaradt az ifjúságomból… Aztán egyszer teljesen véletlenül „elkeveredtem” egy Nordic Walking tanfolyamra… Szombat volt, ráértem… szeretem a természetet…Mit veszthetek…? Megtanultam az alapokat, mert „nem megyünk csak úgy a nagyvilágba…”. Azóta életformává vált és most hogy nyári szünet van, egymástól érdeklődünk… mikor mehetünk újra…? …Gyertek Velünk… nem bánjátok meg…” Zsuzsanna (60)

„Minimális információim voltak erről a sportról, amikor belevágtam, de úgy voltam vele, hogy csakis hatékony és értékes lehet. Még számomra is, akinek egy erősen sérült gerinc folytán igencsak korlátozottak a mozgásra való lehetőségeim. … Jobb később alapon – 36 évesen – eljutottam oda, hogy nordic walking oktatásra jelentkeztem!
Félelem annyiban volt csak bennem, hogy netán azt mondják, számomra ez sem lehet alternatíva!
Nagyon kellemes csalódás volt az oktatás számomra, mert jó hangulatban telt (ezáltal oldotta az új-ból eredő feszültséget) személyre szabott volt, és 100%-os figyelemet kaptam. Az ismeretek átvételét is abszolút megfoghatóvá tette az oktató, mert folyamatosan példákkal érzékeltetve adta át a sportági tudást. A tanítás időszaka végig együtt végzett gyakorlatokkal, kijavított mozdulatokkal telt. Nagyon kemény agymunka is szerintem, ami milyen kontrasztos a hozzá kapcsolódó lazítással, kikapcsolással! Ez az, ahova el kell jutnom!!” Kriszti (36)

Mennyibe kerül?

 

Ezt a képzést nehéz beárazni. Ha megtanulod a mozgásformát, akkor egész életedben aktívan gyakorolhatod, a mindenkori fizikai állapotod szerint. Magyarán ez egy hosszú távú befektetés. A Német Nordic Walking Iskolák Szövetségének módszertanával oktatunk, igazán hatékony mozgáskészség alapjait tesszük le Veled közösen. A megszerzett tudásod nagyon sokat fog érni, ugyanakkor az általa elért remek életminőség vajon hogyan árazható?

Nem áraztuk 100000 Ft-ra, sem 30ezerre a tanfolyamunkat, hanem úgy döntöttünk, legyen átlag fizetésből is könnyen kifizethető!
Az ára 8000 Ft/fő, és semmilyen más, rejtett költség nincs, sem vásárlási kötelezettség! Sőt, a tanuláshoz a botokat térítésmentesen biztosítjuk!!!

Szóval?

Talán túl vagyunk egy soha meg nem tapasztalt helyzeten, melynek során korlátozták kijárási lehetőségeinket, de a szabadban végzett egyéni sportolásra lehetőség volt! Csak ismerned kellett volna már az alapokat!
Újra tarthatunk képzést, így május 9-én, szombaton délután 14 órától Te is elindulhatsz a saját életmódváltó sportod felé:

JELENTKEZZ MOST!
a tanfolyamra!
▼▼▼
a 20 9106 522-es telefonon, vagy írj emailt: info@o2outdoor.hu

Előfordulhat, hogy ez az időpont nem felel meg számodra, vagy betelik az aktuális képzés létszáma, de ne aggódj, szervezünk máskor is! Kerülj fel a várólistára, értesítünk, amint kiírásra kerül a következő alkalom!