Döbrönte 20 (km)


Döbrönte 20 (km-es) túránk Farkasgyepűről indul 2021. október 10-én 9 órakor.
Még két települést érintünk majd utunk során: Döbröntét és Bakonyjákót. Mintegy felvezetésként indulás után a Csurgó-sziklát keressük fel, hogy az ősz színeiben tündöklő erdővel övezve is élvezhessük a ’mi kis vízesésünk’ szépségét. Utunkat a Köves-patakot követve folytatjuk, miközben sokszor átkelünk rajta, így alaposan megdolgoztatjuk majd gyaloglás közben ízületeinket. Sok víz sajnos nem lesz benne a szárazság miatt, de ettől függetlenül megmarad a patak mentén túrázás élménye! Döbröntére Szent László pénzével (nummulitesekkel) vastagon borított lejtős mezei úton, majd a Bittvát követve érkezünk meg. Ezúttal a faluközpontból kapaszkodunk fel Szarvaskő várához. Rövidke pihenő után a hullámzó dombokon hagyjuk el a falut, miközben újra a Bittvát hívjuk meg kísérőnek, ezúttal kevesebb patakátkeléssel. Bakonyjákóra érve belekóstolunk a falun, aszfalton átgyaloglás élményébe is. A 83-as utat erdei ösvényeken követve térünk vissza Farkasgyepűre, indulási helyünkre.

20 km, 276 m szint. 7 óra menetidővel számolunk, rövid megállásokkal. A patakos átkelések miatt ez távban azért több lesz, a 20 km-t (méterre) nem tudom garantálni.

Gyakorlott túrázókat várunk, egész nap kint leszünk terepen! Csak olyan gyereket hozzatok ezúttal, aki biztosan végig tud jönni. Tempósabban megyünk, ez nem sétatúra!!! Ugyanakkor teljesítménytúra SE, mert nem rohanunk. Viszont a pihenőhelyeken se időzünk hosszasan! Kutyádat hozhatod, a szabályok ismertek: tudjon végigjönni, és engedelmeskedik gazdájának.

►A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt!!! ◄
►Gyerekek csak szülői felügyelettel jöhetnek.
Ha szoktál a ►kutyáddal túrázni, akkor most is bátran hozhatod, a szabályok ismertek!

▼▼▼
Jelentkezés KIZÁRÓLAG online bejelentkező felületünkön:
http://o2outdoor.hu/online-bejelentkezes/
Sikeres jelentkezésedről visszaigazoló e-mail-t kapsz!

A túrát Kőműves Tamás bronzjelvényes (MTSZ) túravezető szervezi és vezeti.
A túra ►pontos találkozóhelyét (és egyben parkoló) a túra előtti este adom meg e-mail-en, amit a regisztráció során kell majd megadnod!

▼▼▼
További kérdés esetén bátran írj vagy hívj: info@o2outdoor.hu vagy 20 9106 522

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük