Szülés előtt, szülés után


Ha a kismamatorna nem elég, a  nordic walking problémamentes terhesség esetén a 4. hónapig különösebb orvosi ellenőrzés nélkül folytatható. Rosszullétek jelentkezésekor és a 4. hónapon túli kezdés esetén mindenképpen ki kell kérni a nőgyógyász véleményét! Szülés után pedig hordozókendő használatával a babával együtt a friss levegőn űzhető tevékenység. NW, mert:

Visszaszerezni a várandós időszak előtti kondíciót
  • a terhelés fokozatosan állítható szinte a szülés napjáig;
  • a botok használata megnyugtató biztonságot nyújt mozgás közben, segít elkerülni az egyensúlyvesztéses eséseket;
  • a felsőtest aktív használata segít a pocak növekedésével fokozódó hát és vállfájdalmakat csökkenteni, kilazítani az egyre nehézkesebb testhelyzetek (ülés, alvás) okozta húzódásokat, görcsöket;
  • a felpezsdülő vérkeringés javítja a szervezet és ezzel a baba szervezetének vér- és oxigénellátását is, kordában tartja a vérnyomást és a sokszor kórosan megemelkedő vércukorszintet, valamint jótékonyan hat a vizesedő lábakra is;
  • a 90%-ban mozgó izmok segítenek a jó lelkiállapot fenntartásában, a kismamák sport közben megbeszélhetik élményeiket egymással, és nem kell kirekesztettnek lenniük baráti körükből, családjukból, hiszen nagyon kellemes nordic walking sétákat tehetnek velük együtt is, bármely évszakban.
Hordozós nordic walking erdei ösvényeken

Fokozottan figyeljenek azonban a megfelelő pulzustartományban való sportolásra, így akár a szoptatás időszakában is tovább sportolhatnak! Számukra különösen fontos, hogy ez irányban jól képzett, hozzáértő edzőtől tanulják meg a technikát, aki fel tudja hívni figyelmüket a kerülendő mozdulatokra, és akivel meg tudják határozni a jótékony hatással bíró edzésintenzitást!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük